Jak ovládat Apple Watch gesty

Image Description
Denis z iPhoneLabu.
04.02.2021

Gesty se v poslední době ovládá stále více a více elektroniky, od automobilů, kamer, MacBooků a iPhonů jsme se dostali k ovládání až k hodinkám Apple Watch. Na iPhone používáme gesta při používání systému a pro zefektivnění práce. Gesta jsou pak k dispozici také na MacBoocích, kde je provádíme prostřednictvím trackpadu. Nově jsou gesta dostupné také pro používání s Apple Watch, pojďme se společně podívat jak fungují.

Image Description

Jak to funguje?

Veškerá gesta na Apple Watch se odvíjí od spojení dvou prstů a sevření pěsti. Hodinky dokáží tyto pohyby rozpoznat a jednoduše díky nim můžete jednoduše ovládat celý systém. Tato funkce se může hodit jak při každodenním používáním, tak taky třeba při sportu, nebo řízení vozidla.

Návod krok po kroku najdete zde:

- Na iPhonu otevřete nativní aplikaci Watch.
- Ve spodní části klepněte na Moje hodinky.
- Sjeďte níže a rozklikněte kolonku Zpřístupnění.
- Sjeďte níže a rozklikněte Motorické funkce otevřete AssistiveTouch.
- Aktivujte funkci AssistiveTouch.
- Poté se přesunete do sekce s názvem Gesta rukou.
- Aktivujte funkci Gesta rukou.

Pomocí tohoto jednoduchého návodu jsme aktivovali novou funkci ovládání hodinek pomocí gest. Od teď už můžete hodinky pohodlně ovládat bez nutnosti toho, abyste se jich dotknuli. Vždy je nutné provést aktivační gesto, kterým gesta aktivujete, klasicky je to dvojí sevření pěsti. Pak už můžete využít spojení prstů k přesunu na další řádek, dvojité spojení prstů k přesunu na předchozí řádek, sevření pěsti k potvrzení výběru a dvojité sevření pěsti k zobrazení menu s možnostmi, kde se taktéž gesta využívají.

Teď už stačí jen vyzkoušet

Pokud už Apple Watch také máte, doporučujeme gesta vyzkoušet, rozhodně se bude hodit ochrana displeje pomocí ochranného sklíčka, více informací najdete na našem e-shopu.

Jaké jsou výhody koupě iPhonů přímo u nás?

Všechny telefony předem testujeme, dáváme si záležet aby všechny telefony byly originální a v takovém stavu v jakém Vám je prezentujeme. Máte u nás roční záruku na zařízení, tudíž pokud se cokoli stane, tak máte výměnu baterie v rámci reklamace zcela zdarma.

Tajná sleva pro tebe
Ahoj! Pokud nám dáš svůj e-mail pošleme ti
obratem tajný kód s okamžitou slevou